אישור ניכוי מס במקור וניהול ספרים - פברואר 2019
- ערן יהלום רואה חשבון
- 13 בדצמ׳ 2020
- זמן קריאה 1 דקות
ניכוי מס במקור
ניכוי מס במקור מתייחס לחובה החלה על המשלם לנכות מס הכנסה מתשלום, ולהעביר לרשויות המס את הסכום שנוכה. לדוגמה: מעסיק שמעביר את מס ההכנסה לרשות המסים בשם העובד שלו. המעסיק מנכה את המס שעל העובד לשלם ומעביר את הסכום בשמו. גם עצמאיים נתקלים לעיתים בחובת ניכוי מס. כאשר אנו נותנים שירות לגוף החייב בניכוי מס במקור (חברות ומלכ"רים מעל מחזור מסוים), הלקוח שלנו מחויב לקחת חלק מהסכום המגיע לנו ולהעבירו בשמנו למס הכנסה.
כמה אחוזים ?
רשות המסים מפרסמת את שיעור המס אשר יש לנכות עבור כל עסק במדינת ישראל. הלקוח שלנו יכול להיכנס למערכת מס הכנסה ולבדוק כמה יש "להוריד" לנו מהסכום אותו הוא צריך לשלם. כאמור, כסף זה לא נעלם. אלא מועבר למס הכנסה בשמנו. זה בעצם סוג של מקדמה, אותה נוכל לקבל חזרה לאחר הגשת הדוח השנתי. במקרים מסוימים ניתן לקבל פטור מנושא זה, כלומר שיעור הניכוי יעמוד על 0%.
מה לרשום על הקבלה ?
טעות נפוצה היא שעסקים רושמים על הקבלה את הסכום נטו שהתקבל. זוהי כאמור טעות. לדוגמה: במידה ומגיעים לי 100 ש"ח ושיעור ניכוי המס שלי הוא 5%. הרי שהלקוח יעביר לי רק 95 ש"ח (5 השקלים הנוספים יועברו למס הכנסה). עליי להוציא ללקוח קבלה על כל ה- 100 ש"ח. בתום שנת המס, הלקוח ינפיק לי אישור שנתי שמציין כמה כספים סה"כ הוא העביר בשמי למס הכנסה.
ליקויים
במידה וישנם ליקויים בתיק, כגון: חובות, אי הגשת דוחות בזמן, אי דיווח מקדמות ועוד, מס הכנסה לא יחדש לנו את האישור וזה יקשה עלינו לקבל תשלומים מלקוחות. בדרך כלל תוקף כל אישור הוא לתקופה של כשנה.
המידע המופיע בעלון זה הינו לצורך הענקת מידע כללי בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי ו/או קבלת חוות דעת.

Comentarios